Bemutatkozás

Nevem Stankovics Benjámin. 2014-ben végeztem a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási technológus szakán. A képzés során gyakorlati tapasztalatra tettem szert az egyetem bőszénfai szarvasfarmján. A vadgazdálkodást mindig is a természetvédelem részének tekintettem, azért választottam ezt a hivatást, mert a vad védelmét, jogainak tiszteletben tartását szeretném a gyakorlatban is megélni, és terjeszteni is. A Polgárdi  VT.-nél vadőrként dolgoztam, de úgy érzem hogy számomra a vad védelme fontosabb, mint annak hasznosítása.

Gyerekkorom óta  szenvedélyesen érdeklődöm az állatok iránt. Képeztem és képzem magam az állatvilághoz, természeti környezetünkhöz kötődő kérdésekben. Nyaranként gyűrűzőtáborokba jártam, többször vettem részt állatmentésben (pl. békamentésben Bodó János vezetésével), sérült madarakat, elárvult sündisznókat, stb. gondoztam és engedtem vissza a szabadba. Lovas tanyán nőttem föl a  Mecsekben ami ezekhez a tevékenységekhez ideális hátteret nyújtott.

Iskoláim elvégzése után több éven keresztül külföldön dolgoztam különböző lovas létesítményekben, elsősorban az USA-ban, mivel ezt amerikai állampolgárságom lehetővé tette. .